Web Analytics
top of page
KATAR(T)SKI

KATAR(T)SKI (afgeleid van het Griekse kátharsis) is het artistieke werk van de Belgische schilder, componist en schrijver I.D. (Roeselare, 1973) uit Zingem, Oost-Vlaanderen.

"En dan opeens is er die aanhoudende stroom van gedachten. Als ongeduldige woorden die zich schaamteloos aan mij opdringen, op zoek naar klank, een klankbord. Een nieuw werk komt tot leven. Dan móet ik stilstaan. In vraag stellen. Rondtasten. Dieper graven. Raken en geraakt worden. Kwetsen als het moet. Iémand moet het doen."

"Elk doek, elk beeld, elke titel, de woorden en de muziek, het zijn slechts de stukjes van een ongelegde puzzel. Mijn teksten en gedichten, mijn muzikale gedachten, het zijn louter sluipwegen die leiden naar een beter begrip van de kern van mijn werk."

I.D. leeft van zijn kunst.  Of beter, kunst houdt hem in leven.  Zijn werk wordt - meestal multimediaal - tentoongesteld op publieke locaties in binnen- en buitenland, en was eerder te zien op TV, en in enkele vooraanstaande (internationale) publicaties. In 2019 presenteerde hij in samenwerking met Sabam for Culture zijn multimediaproject in Kopenhagen. Zijn muziek - de soundtracks bij zijn kunstwerken - is beschikbaar op SpotifySoundCloud, iTunes, Apple Music, Amazon, Tidal en Deezer. I.D. is de uitvinder en producent van [K]art-it ®.

"Wat wéét jij veel
Maar wat ik níet weet
Is veel groter

Wat ik wél weet
Doet er al lang niet meer toe

Slechts wat ik nog wíl weten
Zet mij in beweging"

I.D.

bottom of page